it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Rondleiding met oud-bewaarder door de Blokhuispoort
Begin 3 Maart 2018 Zaterdag   13:00
Einde 3 Maart 2018 Zaterdag   16:30
Plaats Leeuwarden
Omschrijving Een gevangenis heeft in de volksmond verschillende bijnamen. Denk aan bajes, bak, cel, traliezicht of petoet! Hoe je het ook noemt, het blijft voor de meeste mensen gelukkig een plek waar je nooit hoeft te ‘zitten’. Toch ben je vast wel eens nieuwsgierig geweest hoe een gevangenis er nou eigenlijk uitziet….

Je kunt je daarom laten rondleiden in de oude gevangenis van Leeuwarden. Ga terug naar het verleden en zie hoe mensen vroeger gevangen zaten. Je wordt hierbij rondgeleid door een oud bewaarder. Waan je voor heel even in de huid van een crimineel en krijg een goede indruk hoe een boef zijn dagen achter de tralies slijt.

Rondleiding voor groepen
Voor groepen vanaf vijftien personen kunt u een rondleiding door de Blokhuispoort reserveren van maandag t/m zaterdag. Voor €7,50 per persoon krijgt u in Proefverlof een bakje koffie/thee met gebak, waarna de oud-bewaarder u zal ophalen. De bewaarders hebben allemaal in de Blokhuispoort gewerkt en nemen u graag mee terug in de tijd.

Zaterdag rondleiding voor iedereen
Op zaterdag zijn onze bewaarders aanwezig en kunt u om 14.00 en 16.00 uur aansluiten voor een rondleiding inclusief koffie/thee en gebak (€ 10 p.p.). De rondleiding start in Proefverlof op de tweede binnenplaats. Kom een kwartier voor aanvang zodat u rustig uw koffie/thee kunt opdrinken en van uw gebak kunt genieten. Tijdens bijzondere evenementen kan het zijn dat de rondleiding niet doorgaat. TIP: het is de laatste tijd erg druk dus zeker zijn van een plekje? Reserveer dan via onderstaande contactgegevens.

Een rondleiding plannen?

info@proefverlof.frl
058 30 200 30

Contact
Blokhuispoort
Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden