it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Open dag Bezoekerscentrum
Begin 21 Mei 2017 Zondag   12:00
Einde 21 Mei 2017 Zondag   16:00
Plaats bezoekerscentrum NP De Alde Feanen
Omschrijving Kom naar de open dag in Nationaal Park De Alde Feanen

Op zondag 21 mei valt er bij It Fryske Gea in Nationaal Park De Alde Feanen van alles te beleven. We organiseren een open middag in en om het bezoekerscentrum te Earnewâld en jij bent van harte uitgenodigd! Hoe de middag eruit ziet? Van 12.00 tot 16.00 uur kan zowel de jonge als de volwassen natuurliefhebber deelnemen aan verschillende activiteiten. Vaarexcursies, demonstraties, maar ook broodjes bakken bij een kampvuur, knutselen, waterballen lopen, wandklimmen en lekker actief bezig zijn is onderdeel van het programma. Genoeg leuks voor een geslaagde middag!

Eropuit in Nationaal Park De Alde Feanen
Wist je dat bezoekerscentrum in Earnewâld dé toegangspoort tot een grandioos natuurgebied is? We laten het je graag zien en ontdekken. Zo krijgen bezoekers van de open dag een voorproefje van al het moois dat er in Nationaal Park De Alde Feanen groeit en leeft. Hoe je dit wilt doen bepaal je zelf. Ga mee op rondvaart op één van de open pramen of de stille excursieboot van It Fryske Gea, De Blaustirns. Aan jou de keus.

Beleef het bezoekerscentrum
Op het terrein van bezoekerscentrum ‘De Wiidpleats’ vinden diverse activiteiten plaats. De volwassen natuurliefhebber kan rustig rondneuzen tussen de streekproducten die te koop worden aangeboden en laat je ook vooral verrassen door de diverse demonstraties, zoals eendenkorfvlechten, palingroken en rietsnijden. Je kan zelfs een kijkje nemen bij een imker.

Ben je een jonge natuurliefhebber. Dan is de speciale klim- en klauterbaan ideaal. Hier kun je maar raak klimmen in de klimtoren en schieten met de reuzenkatapult. Aan de knutseltafel daarentegen kun je in alle rust een speciaal aandenken maken. Of leer hoe je van bijenwas een kaars maakt! En vergeet niet de waterballen. Hiermee loop je over water zonder nat te worden. Durf jij het aan?

Goed om te weten is dat onze jeugdvrijwilligers tijdens de jeugdexcursies een oogje in het zeil houden en waar nodig helpen. De open middag staat in het teken van het hele gezin (jong en oud)! Ook de kleintjes (t/m 6 jaar) worden niet vergeten. Voor hen is er een ontdekpad, buikglijden en een speurtocht.
De toegang voor de open dag is gratis.

Excursieprogramma
- vaarexcursie: vanaf 12.00 uur ieder halfuur op verschillende soorten schepen
- jeugdexcursie: 13.30u en 15.30u
- survivalbaan: 12.30u, 13.15u, 14.00u, 14.45u en 15.30u

Wegens grote belangstelling gebruiken we voor de vaarexcursies, jeugdexcursies en survivalbaan een kaartjessysteem. Wees dus op tijd om kaartjes te halen voor de activiteit waaraan je wilt deelnemen! Voor de vaarexcursies en het kaarsen maken, vragen we een kleine bijdrage, de overige activiteiten zijn allemaal gratis.
Deze open dag wordt mede mogelijk gemaakt door De Twirre, Outdoor Veldboom en Activiteitenboerderij De Wartenster.

Adres: Koaidyk 8a, 9264 TP Earnewâld
Verzamelpunt: Bezoekerscentrum
Gezinsactiviteit georganiseerd door: It Fryske Gea
Volwassenen: Gratis
Kinderen: Gratis
Reserveren niet nodig voor deze activiteit.