it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Feestelijke Opening Watersportseizoen
Begin 19 Mei 2017 Vrijdag   (Volledige dag)
Einde 21 Mei 2017 Zondag  
Plaats Grou
Omschrijving Vrijdag 19 mei
Ook dit jaar is er het hele weekend kermis op het Halbertsma’s Plein. Vrijdagmiddag gaat de kermis open.
’s Avonds de aankomst van de Sylkeninginne met haar hofdame bij hotel Oostergoo. Zij worden ontvangen door burgemeester Crone. Samen openen zij het watersportseizoen. Na de opening kun je genieten van spectaculaire Drakenbootrace op de Rjochte Grou.

zaterdag 20 mei
Actie(f) op het water
In het hele weekend wordt volop gezeild op de Pikmar en de Wide Ie. De combi wedstrijden van de Flitsklasse bijvoorbeeld; erg leuk om te zien al die gekleurde bootjes op het water. Naast al dit moois op het water is op zaterdag ook de feestelijke opening van de nieuwe GWS steigers.

Kleur je mee? Ook dit jaar is er voor de basisschoolkinderen een stoeptekenwedstrijd in de Hoofdstraat, bij ’t Pand.
Luister ondertussen naar de Drumwings Percussion Ensemble.

Dat er op zaterdagavond een muzikale invulling is, ben je waarschijnlijk wel van ons gewend. Maar dit jaar is wel heel bijzonder. Pink Floyd Project, één van de beste tributebands van Europa, komt dan namelijk naar Grou voor een Open Air XL show. Wat is er nou mooier dan aan het water te genieten van deze geweldige band! Kaarten zijn al in de voorverkoop verkrijgbaar.

Zondag 21 mei
Zondag weer vroeg op! Meer Grou start met een SUP Tour & Lunch, ook weer in samenwerking met Fête de la Nature.
Vanaf 11.00 uur :
Als vanouds kunt u ook dit jaar weer lekker shoppen op de braderie. De kinderen kunnen zich laten schminken. Het hele weekend staat de kermis op het Halbertsma’s Plein, dus sla deze vooral niet over!
Vaar mee! Mocht je zelf niet in het bezit zijn van een boot, maar toch graag even het water op willen, dan kan dit. Aan de Nieuwe Kade liggen diverse schepen voor je klaar. Kijk bij het activiteitenoverzicht op zondag.

Het hele weekend:
Op zaterdag en zondag vinden er in en rondom het Nationaal Park de Alde Feanen diverse activiteiten plaats onder de vlag van het landelijke festival Fête de la Nature. Met het thema Vier De Alde Feanen genieten bezoekers op een feestelijke manier van de natuur.