it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Iepen UP
Begin 1 Januari 2018 Maandag   (Volledige dag)
Einde 27 December 2018 Donderdag  
Plaats Leeuwarden
Omschrijving Iepen UP is een jaar lang programma over vrijheid, veelkleurigheid en vragen. Over hoe we samenleven in een wereld die verandert. Publiek, wars van monocultuur, zoekend naar multi-perspectief, gedreven door nieuwsgierigheid.

Filter bubbles en vrijheid
Iepen mienskip betekent open samenleving. Klinkt goed, maar hoe doen we dat? Hoe gaan we dan om met vrijheid, diversiteit, democratie, filter bubbles, en kwesties die de samenleving tot op het bot verdelen? Denk maar aan discussies over vluchtelingen, racisme, ongelijkheid, klimaatverandering, of Europa’s onzekere toekomst.

Als de wereld verandert, wat willen we dan uit het verleden meenemen de toekomst in? Wat moeten we loslaten? Wat hebben we nog nodig? Wie doen er mee? Deze vragen staan centraal in Iepen UP.

Doe mee
Deel je ideeën online en tijdens het wekelijkse avondprogramma Iepen UP Live, voor discussie en performance in Neushoorn Café. De sprekers, experts, herrieschoppers, kunstenaars en deskundigen komen uit heel Europa en gaan het gesprek aan met het publiek. Volg ook de zoektocht van 18 millennials uit heel Fryslân, naar antwoorden op deze vragen.

Vier het mee tijdens het Friese Befrijdingsfestival. Kom in de simmer naar de buitenbios films kijken en dans mee tijdens live optredens. Word uitgedaagd door verzetsacties van kunstenaars uit binnen- en buitenland omdat je nou eenmaal soms in actie moet komen. Tel mee hoeveel nieuwe mensen je wel niet hebt ontmoet, bijvoorbeeld tijdens het Meet UP café in Leeuwarden met nieuwkomers en locals. En kom vooral ook naar de Re-Opening van 2018, waar we de resultaten van onze zoektocht wereldkundig maken.

Doe mee mee mee, omdat de samenleving nu eenmaal van ons allemaal is.