it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Noordelijk Film Festival
Begin 7 November 2018 Woensdag   (Volledige dag)
Einde 12 November 2018 Maandag  
Plaats Leeuwarden
Omschrijving Waarom zou je buiten door guur winterweer ploeteren, als je binnen in Slieker Film en Stadsschouwburg De Harmonie kunt bingen op het beste van de Noordelijke en Europese films? In 2018 presenteert het Noordelijk Film Festival daar namelijk een enorm spannend programma, vol nieuw avontuur.

Internationale dimensie
In Slieker Film en Stadsschouwburg vind je een filmfeest dat zich kenmerkt door een brede internationale dimensie en een trotse focus op Noord-Nederlandse en Noord–Europese films. We presenteren verschillende bijzondere premières en, als Culturele Hoofdstad van Europa, halen we een groot scala nieuw te ontdekken films naar Fryslân.

Nieuwe Generatie
Dit jaar krijgt een nieuwe generatie filmmakers alle ruimte op het witte doek. Het speciale NEW GENERATION-programma richt zich helemaal op aanstormend talent. We laten niet alleen hun films zien, maar organiseren ook een grote Noordelijke Filmmeeting. Filmmakers, acteurs, critici en studenten kunnen elkaar ontmoeten, elkaars werk bekijken, masterclasses en workshops volgen en meedoen aan competities.

Samenwerkingen
Er zijn ook nieuwe samenwerkingen met andere culturele hoofdsteden. We organiseren panelgesprekken en er is een speciaal programma voor basis- en middelbare scholieren. Natuurlijk geven we ook veel aandacht aan de speciale filmprojecten van 2018, zoals Look@Me en Sailing on the Grass. Ontdek de diversiteit van Europa, gewoon vanuit een lekkere bioscoopstoel in hartje Leeuwarden, met de geweldige films van het Noordelijk Film Festival.