it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Wandelen op de Warkumerwaard door een ganzenparadijs
Begin 26 Januari 2019 Zaterdag   9:30
Einde 26 Januari 2019 Zaterdag   11:30
Plaats Warkumerwaard
Omschrijving Kom jij ons ganzenparadijs bewonderen? De Warkumerwaard is normaal gesproken niet vrij toegankelijk, maar samen met onze natuurgids kun jij dit gebied aan de IJsselmeerkust verkennen. In deze tijd van het jaar komen we veel ganzen tegen. De grauwe gans, brandgans en kolgans zijn vaste bewoners, maar de roodhalsgans komt ook bijna ieder jaar langs.

Van oorsprong is dit gebied een zandplaat in de Zuiderzee, maar toen de Zuiderzee werd afgesloten viel het gebied droog. Hierdoor is dit terrein uitermate geschikt voor ganzen. De buitenrand is het meest natuurlijke deel, hier vind je diverse schelpenbanken en zandplaten. De schelpenbanken hebben een grote aantrekkingskracht op de kokmeeuwen en visdieven. Maar ook de grutto, kluut en bontbekplevier zijn van de partij. Achter deze banken bevinden zich onbemeste graslanden met verschillende bijzondere planten. Denk aan melkkruid, zilte waterranonkel en aardbeiklaver. Of terwijl, de Warkumerwaard is zeker een bezoekje waard.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via 0511 ‚Äď 53 96 18 (let op: alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). Vraag bij meer dan 8 personen een groepsexcursie aan!