it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Kunstwandelroute
Begin 15 Maart 2019 Vrijdag   (Volledige dag)
Einde 16 Maart 2019 Zaterdag  
Plaats Akkrum
Omschrijving Een wandeling van ongeveer 4 km in een lus door het dorp. Een prachtige manier om Friesland en het dorp Akkrum te ontdekken. Je loopt met een beschrijving of een app langs allerlei verschillende doeken die in een frame geplaatst zijn. Deze doeken staan of hangen door heel Akkrum.

De afbeeldingen op de doeken zijn gemaakt door plaatselijke kunstenaars die bij het beschrijven van deze doeken geholpen zijn door plaatselijke dichters. Plaatselijk Belang Akkrum-Nes werkt samen met de haven 'De Drijfveer' waar ook doeken hangen. De beschrijving van de route ligt in verschillende winkels, bij het station en bij de haven. Door deze kunstwandelroute zal men ook genieten van het water, de boten, de fraaie oude gebouwen, het landschap en de dieren: kortom van de hele Friese plattelandsgemeenschap.

De medewerkers zijn kunstschilders Rens Hoekstra, Denise Visser, Suzan Peeters, Jaep Sjoerdsma, Jan Petersen, Gerrie Meeter, Maurice Brinkman en Bert Wedman. De fotografen zijn Mirjam van der Meer, Hans Elzinga, Sipke Leen, Pier van der Heide, Wynske de Jong, Marten Dijkstra, Janna van der Meer, Hans Noppert, Remco Wierda, Jeroen van Zuijlen, en Thom van Dijk. De dichters zijn Kees Middendorp en Janna van der Meer.

Heechein
8467 Akkrum
Bel: 0628126146