it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Wandelen in de Alde Feanen bij schemer en volle maan
Begin 21 Maart 2019 Donderdag   18:00
Einde 21 Maart 2019 Donderdag   20:00
Plaats NP De Alde Feanen
Omschrijving Langzaam wordt het donker in Nationaal Park De Alde Feanen. Tijdens deze excursie wandelen we door het moerasbos en de rietvelden. Eerst zien we de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment! Zodra onze ogen aan de nacht gewend zijn, dan zie je veel meer. De volle maan verlicht de flonkerende sterrenhemel en we genieten van het avondconcert van alle moerasvogels.

In de schemer gakken de ganzen. De nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in dit donkere natuurgebied op zijn mooist. Aan bod komen de nachtdieren zoals uilen, boommarters en vleermuizen, hun schuilplaatsen, maar ook lichtvervuiling. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Tijdens heldere nachten is de sterrenhemel goed te zien en laten we ons pad verlichten door de maan.

Ga jij mee op deze donkere wandeltocht? Geef je dan op en zet alvast laarzen of goede wandelschoenen schoenen klaar.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via 0511 ‚Äď 53 96 18 (let op: alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). Vraag bij meer dan 8 personen een groepsexcursie aan!