it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid

Activiteitsplanner -Detailweergave-

Titel Vogelspotten voor kids in het Wikelslân (6+)
Begin 18 Mei 2019 Zaterdag   9:00
Einde 18 Mei 2019 Zaterdag   11:00
Plaats NP De Alde Feanen
Omschrijving Ziet jouw jonge natuurliefhebber ze ook altijd vliegen? Zit hij of zij in de klas constant naar buiten te staren om de vogels te bekijken? Dan is deze excursie een echte aanrader! Onze enthousiaste natuurgids weet van alles over de vogels. Gewapend met een verrekijker, laarzen en een waarnemingslijst duiken de kinderen de natuur in!

Samen met een natuurgids gaan de kinderen vogels spotten in Nationaal Park De Alde Feanen. Dit weidse gebied heeft veel variatie in planten. Hierdoor vinden vele verschillende vogels hier een plekje om te wonen. Op het water vertoeven verschillende soorten eenden en andere watervogels. Iets minder duidelijk zichtbaar zijn de vogels die zich verstoppen tussen het riet of in de bomen, denk aan de roerdomp. Ook roofvogels mogen natuurlijk niet ontbreken. Wie weet komen we zelfs ‘de vliegende deur’ wel tegen! Dit is de bijnaam van de zeearend. Kortom een leuk en leerzaam dagje in de buitenlucht! Ouders mogen ook mee.

Interesse?
Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via 0511 – 53 96 18 (let op: alleen mogelijk tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). Vraag bij meer dan 8 personen een groepsexcursie aan!