it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid
Originele afbeeldingEarnewâld, Warten, Grou, Earnewâld
De fietsroute van It Fryske Gea is een route voor echte natuurliefhebbers. Je trapt je een weg dwars door de natuur en laat je onderweg viermaal overzetten met een pontje. Als je geluk hebt zie je vogels als de lepelaar, aalscholver en misschien zelfs de zeearend. Ook reeën en vossen leven in dit gebied. Vraag bij NP De Alde Feanen naar de route en rijd via de knooppunten van het kaartje.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEarnewâld, Akkrum, Grou, Earnewâld
Nadat je tweemaal met een pontje een overtocht hebt gemaakt kom je aan in Grou. Hier ontkom je er niet aan van je fiets te stappen om een wandeling te maken door de haven van dit levendige watersportdorp. Ook kun je in het centrum shoppen in mooie boetiekjes. Via Akkrum fiets je terug naar Earnewâld. Vraag bij NP De Alde Feanen naar de route en rijd via de knooppunten van het kaartje.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEarnewâld, Grou, Akkrum, De Deelen, Tijnje, Nij Beets, Boornbergum, De Wilgen, Earnewâld
Je komt ogen en oren te kort op deze route. Je fietst door het waterrijke landschap waar je op een zonnige dag libellen en vlinders ziet fladderen en je het gezang van weide- en watervogels hoort. De route leidt door knusse dorpskernen. Bezoek openlucht­museum It Damshûs in Nij Beets of drink koffie in Grou. Vraag bij NP De Alde Feanen naar de route en rijd via de knooppunten van het kaartje.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDoor de vele waterwegen zijn de fietsmogelijkheden in het Nationaal Park beperkt. Maar langs de randen van het Nationaal Park en in de omgeving is het heerlijk fietsen. Heel bijzonder is de pontjesroute 'De 8 van Grou'.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingHet meeting point van Food en Fun! Hier kan je heerlijk koffie drinken of lunchen, om er vervolgens op uit te gaan. Zo kan je er fietsen huren of starten met een Friese Food Tour. Ga op culinaire ondekkingsreis door Leeuwarden en proef de lokale lekkernijen zoals sûkerbôle en Beerenburg. Deze tocht smaakt naar meer en geeft vermaak aan grote en kleine gezelschappen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen rondje door het laagveenmoeras de Alde Feanen, in het hart van Fryslân, maakt duidelijk waarom het gebied de status van Nationaal Park heeft gekregen. Het is een zeer afwisselend natuurgebied met onder andere meren, petgaten, rietlanden, veenplassen, ruigten, struwelen en moerasbossen. De uitgestrekte graslanden en de vrijwel ongeschonden horizon geven een impressie van het Friese landschap van weleer.
  Druk artikel af Verstuur artikel