it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid
Gastenservice > Kanovaren Earnewâld, "Roepend Riet"
Kanovaren Earnewâld, "Roepend Riet"
Originele afbeeldingBij Earnewald in Friesland ligt een mooi kano/kajakgebied. Direct achter het parkeerterrein ligt een steiger waar je langs It Wiid, naar het mooie natuurgebied de Alde Feanen kunt peddelen. Dit Nationaal Park bestaat afwisselend uit plassen en petgaten waar je prachtig kan varen, diverse petgaten zijn alleen voor kano/kajak toegankelijk.

Bij de VVV Earnewâld en bij Camping It Wiid is de kanoroute "Roepend Riet" verkrijgbaar. Aan de overkant van de weg ligt het natuur educatiebos Pettebosk voorzien van steiger. Dit bosgebied met open petgaten en rietvelden is ideaal om samen met de kinderen te kanoën of kajakken. Er zijn diverse steigers aangelegd om even heerlijk de benen te strekken en voor de kinderen is er een prima speelveld aanwezig.

Wanneer je verder vaart (via de speciaal aangelegde vaarduiker) kom je in de prachtige Jan Durkspolder, waar veel eenden en andere vogels broeden en overwinteren. Ook hier zijn diverse steigers aanwezig om b.v. een vogelkijkhut te bezoeken.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere items in deze categorie
Avonturenpad, speciaal voor kinderen
Varen zonder vaarbewijs
Op stap tijdens uw verblijf
Barbecue- en gourmetpakket bestellen?
Heerlijk ontbijten met vers bezorgde broodjes!
Gratis kaartjes Bezoekerscentrum NP De Alde Feanen
Kanovaren Earnewâld, "Roepend Riet"
Honden ook welkom!
Leuke uitstapjes rondom It Wiid
Vaarroutes in de omgeving
Ontdek Alde Feanen pakket
Verhuur elektrische auto
Feestje of iets te vieren tijdens uw vakantie?