it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid
Vaarroutes > Vaarroute 1 langs de molen, vaartijd ongeveer 1,5 à 2 uur
Vaarroute 1 langs de molen, vaartijd ongeveer 1,5 à 2 uur
Originele afbeeldingMooie route door de Alde Feanen. Bij hotel Princenhof ga je rechtsaf, een eerste stop om even bij het terras aan te leggen kan natuurlijk uiteraard ook. Je vaart richting Wartena. Na een kwartier varen sla je bij de boerderij/molentje aan de linkerkant linksaf. Je vaart de Saiterpetten in. Vervolgens vaar je het hele meer over en houdt uiteindelijk links aan.

Je komt dan op de Skeanesleat, het lijkt hier wel Afrika) vaar je terug naar het Sânemar (hier wordt ook altijd gevaren met het skutsjesilen). Je gaat het Sânemar over en gaat rechtsaf de Folkertsloat in. Vind je het te lang duren dan kun je ook links richting het dorp terug. Je bent op dit punt ongeveer iets meer dan halverwege tot driekwart van je vaartocht.
Als je besluit om verder te varen ga je na 10 minuten varen linksaf. Het Hânsmar op. Via de Grutte Krite vaar je terug naar het dorp Eernewoude-Bungalowpark It Wiid. Tijd om de bungalow op te zoeken of nog even aan te leggen bij 1 van de vele terrassen of in de haven nog even aanmeren om boodschappen te doen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere items in deze categorie
Varen met Freek Vonk en een audiovaarroute
Vaarroute 1 langs de molen, vaartijd ongeveer 1,5 à 2 uur
Vaarroute 2: Dagtocht of middagtocht naar Grou
Vaarroute 3, vaartijd van 1,5 uur tot zo lang als je wilt
Varen op de Alde Feanen
Vaarrondje langs Jirnsum, Terherne, Akkrum en Grou
Boottocht op zonne-energie
Opening polderhoofdkanaal
Winterrust
Vaarrondje langs Eernewoude
Dagtocht Friesland, startpunt Grou