it wiid it wiid it wiid it wiid Aanbiedingen it wiid boeken it wiid
Wandelroutes > Rugzakroutes
Rugzakroutes
Originele afbeeldingZelf de weg vinden in De Alde Feanen één van de grootste moerasgebieden van Noordwest Europa of speuren naar Schotse Hooglanders in het Ketliker Skar. It Fryske Gea heeft in twee natuurgebieden rugzakroutes uitgezet. Hierbij speuren de kinderen het gebied af naar routepaaltjes en voeren daar opdrachten uit zoals waterbeestjes vangen, roofvogels spotten, spoorzoeken of het weer voorspellen.Rugzakroutes
… zijn voor verschillende leeftijden en erg leuk als kinderfeestje!. Onder begeleiding van een ouder of leerkracht wordt onderzoek gedaan naar de natuur en de dieren die er leven. Dit doen we aan de hand van doe-opdrachten. De kinderen krijgen een rugzak vol interessant onderzoeksmateriaal mee, zoals een opdrachtenboekje, routekaart, schepnet en/of verrekijker. Afhankelijk van de route wordt er bij afloop een coole oorkonde uitgereikt!

Interesse?
In Nationaal Park De Alde Feanen hoef je niet te reserveren. Bij de balie helpen we je graag verder tijdens de openingstijden van ons bezoekerscentra. Voor de rugzakroute in het Ketliker Skar, bel of mail medewerker Elza Nijboer.

Prijs per kind: leden en onderwijs € 2 ,- en niet-leden: € 2,50,-
  Druk artikel af Verstuur artikel

Andere items in deze categorie
Rugzakroutes
Wandelroute Wikelslân (4 km)
Wandel- en kanoroute Jan Durkspolder (6 km)
Wandelen door De Alde Feanen (13 km)