natuur- en watersportparadijs Eernewoude
Bungalow advies op maat: 038-3856300 | |

Fietsen door een weids landschap Alde Feanen (21km)

Fietsen door Alde Feanen

Een rondje door het laagveenmoeras de Alde Feanen, in het hart van Fryslân, maakt duidelijk waarom het gebied de status van Nationaal Park heeft gekregen. Het is een zeer afwisselend natuurgebied met onder andere meren, petgaten, rietlanden, veenplassen, ruigten, struwelen en moerasbossen. De uitgestrekte graslanden en de vrijwel ongeschonden horizon geven een impressie van het Friese landschap van weleer.

De grote hoeveelheid water in de Alde Feanen zal je niet ontgaan tijdens de fietstocht: maar liefst 4 keer mag met een pontje het water worden overgestoken. Tijdens het fietsen zijn er tal van bijzondere dieren en plantensoorten aan te treffen: zo broeden er meer dan 100 soorten vogels, die rustig geobserveerd kunnen worden vanuit de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder.

Routebeschrijving

Volg vanaf het bezoekerscentrum de volgende fietsknooppunten: Neem eerst het pontje ‘Hin en Wer’ naast het bezoekerscentrum naar Earnewâld, 38, 36, 35, pontje ‘De Oerhaal’ naar Warten, 33, 32, 31, 30, pontje ‘De Burd’, pontje ‘De Snoeckbears’, 17, 14, 16 en sla rechtsaf richting het bezoekerscentrum.

Startpunt: Bezoekerscentrum Nationaal Park Alde Feanen, Koaidyk 8A in Earnewâld

Afstand: 21 km
Gebied: Nationaal Park Alde Feanen
Bijzonderheden: Bij het bezoekerscentrum zijn ook enkele fietsen te huur.
Bron: www.fietsenwandelweb.nl.

Een andere waterrijke route van 55,9 km door het Nationaal Park De Alde Feanen. Hier wordt het landschap doorsneden door slootjes, vaarten, meren en plassen. Het wordt gesierd door pittoreske jachthaventjes en is bezaaid met windmolens: historische pareltjes in het Friese landschap.

Het 2300 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen ligt in het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Dit afwisselende landschap bestaat uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. Je treft er alle stadia van een goed ontwikkeld moeras aan: van weids en open water tot beschutte moerasbossen.

De Alde Feanen
Contactgegevens

Bungalowpark It Wiid
Koaidyk 8
9264 TP Eernewoude
Tel. (038) 38 56 300
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactformulier