Skip to main content
natuur- en watersportparadijs Eernewoude
Bungalow advies op maat: 038-3856300 | | |

Fietsroutes

Fietsroute  Op ‘e trapers

Fietsroute Op ‘e trapers 38 km

Earnewâld, Oudega, Opeinde, Sumar, Earnewâld

Deze route voert je door de dorpen Sumar, Oudega en Opeinde en leidt je langs verschillende (cultuur)historische monumenten. Je bezoekt in Sumar Korenmolen De Hoop en fietst vervolgens langs recreatiemeer De Leien.

Rabobank fietsroute

Rabobank Fietsroute 35,8 km | 1 pontje

Earnewâld, Oudega, Opeinde, Drachten, De Wilgen, Earnewâld

Drachten is qua inwonersaantal de op één na grootste plaats in Fryslân. Hier is altijd wat te beleven, met name op het gebied van kunst en cultuur. Door de landerijen fiets je via Oudega en Opeinde naar het centrum van Drachten. Hier is een bezoek aan Museum DR8888 een aanrader.

Rabobank Route
Fietsroute It Fryske Gea

Fietsroute It Fryske Gea 25,4 km | 4 pontjes

Earnewâld, Warten, Grou, Earnewâld

De fietsroute van It Fryske Gea is een route voor echte natuurliefhebbers. Je trapt je een weg dwars door de natuur en laat je onderweg viermaal overzetten met een pontje. Als je geluk hebt zie je vogels als de lepelaar, aalscholver en misschien zelfs de zeearend. Ook reeën en vossen leven in dit gebied. Vraag bij NP De Alde Feanen naar de route en rijd via de knooppunten van het kaartje.

De Alde Feanen
Fietsroute Moaie doarpkes

Fietsroute Moaie doarpkes 35,2 km | 3 pontjes

Earnewâld, Warten, Grou, Earnewâld

Nadat je tweemaal met een pontje een overtocht hebt gemaakt kom je aan in Grou. Hier ontkom je er niet aan van je fiets te stappen om een wandeling te maken door de haven van dit levendige watersportdorp. Ook kun je in het centrum shoppen in mooie boetiekjes. Via Akkrum fiets je terug naar Earnewâld. Vraag bij NP De Alde Feanen naar de route en rijd via de knooppunten van het kaartje.

Fietsroute Trochtraapje

Fietsroute Trochtraapje 58,9 km | 4 pontjes

Earnewâld, Grou, Akkrum, De Deelen, Tijnje, Nij Beets, Boornbergum, De Wilgen, Earnewâld

Je komt ogen en oren te kort op deze route. Je fietst door het waterrijke landschap waar je op een zonnige dag libellen en vlinders ziet fladderen en je het gezang van weide- en watervogels hoort. De route leidt door knusse dorpskernen. Bezoek openlucht­museum It Damshûs in Nij Beets of drink koffie in Grou. Vraag bij NP De Alde Feanen naar de route en rijd via de knooppunten van het kaartje.

Fietsroute De 8 van Grou

Fietsroute De 8 van Grou (pontjesroute)

Door de vele waterwegen zijn de fietsmogelijkheden in het Nationaal Park beperkt. Maar langs de randen van het Nationaal Park en in de omgeving is het heerlijk fietsen. Heel bijzonder is de pontjesroute 'De 8 van Grou'.

De 8 Van Grou
Friese Food Tour

Friese Food Tour - We Are Grutsk

Het meeting point van Food en Fun! Hier kan je heerlijk koffie drinken of lunchen, om er vervolgens op uit te gaan. Zo kan je er fietsen huren of starten met een Friese Food Tour. Ga op culinaire ondekkingsreis door Leeuwarden en proef de lokale lekkernijen zoals sûkerbôle en Beerenburg. Deze tocht smaakt naar meer en geeft vermaak aan grote en kleine gezelschappen.

Friese Food Tour
Fietsen door een weids landschap

Fietsen door een weids landschap Alde Feanen (21 km)

Een rondje door het laagveenmoeras de Alde Feanen, in het hart van Fryslân, maakt duidelijk waarom het gebied de status van Nationaal Park heeft gekregen. Het is een zeer afwisselend natuurgebied met onder andere meren, petgaten, rietlanden, veenplassen, ruigten, struwelen en moerasbossen. De uitgestrekte graslanden en de vrijwel ongeschonden horizon geven een impressie van het Friese landschap van weleer.

Alde Feanen
Contactgegevens

Bungalowpark It Wiid
Koaidyk 8
9264 TP Eernewoude
Tel. (038) 38 56 300
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.