natuur- en watersportparadijs Eernewoude
Bungalow advies op maat: 038-3856300 | |

Fietsroute De 8 van Grou (pontjesroute)

 Fietsroute De 8 van Grou

Door de vele waterwegen zijn de fietsmogelijkheden in het Nationaal Park beperkt. Maar langs de randen van het Nationaal Park en in de omgeving is het heerlijk fietsen. Heel bijzonder is de pontjesroute 'De 8 van Grou'.

Deze route die overigens niet het gehele jaar te fietsen is, bestaat uit twee lussen; een korte van 32 km en een lange van 55 km. Deze fietstocht leidt u rond het hele Nationaal Park De Alde Feanen. Informeert u eens bij VVV Grou te Grou of het Toeristenbureau te Earnewâld naar deze route en de vaartijden van de pontjes. Beslist de moeite waard!

Het bijzondere aan deze fietsroute is dat je onderweg regelmatig bij een vaarwater komt, waar vrijwilligers met de pont gereed staan om je naar de overkant te varen. Varen met de pont geeft een extra dimensie aan je fietstocht. Een belevenis die je niet mag missen!

Fietsen huren

Bij het bezoekerscentrum zijn 12 fietsen (zonder versnellingen) te huur. Voor slechts € 7,50 (leden van It Fryske Gea betalen € 6,75) kunt u een hele dag een fiets huren om het gebied te ontdekken.

Daarnaast kunt u aan de balie van het bezoekerscentrum de volgende fietsroutes verkrijgen:

  • Vogels, pontjes en natuurontwikkeling, Fietsroute Alde Feanen (21 km)
  • Fytse yn de Wâlden. De Houtwallenroute (36 km)
  • Fytse yn de Wâlden. De Zand en Veenroute (32 km)

Start- en eindpunt van deze routes zijn bij het bezoekerscentrum.

In het bezoekerscentrum kunt u ook de Toeristische kaart Nationaal Park De Alde Feanen kopen. Deze kaart geeft u uitgebreide informatie over wandel- en fietsroutes, vaarwegen, aanlegplaatsen en geldende regels in Nationaal Park De Alde Feanen. U kunt de route ook hieronder downloaden en de pontinformatie bekijken.

Download hieronder de PDF van de route "De 8 van Grou"

Contactgegevens

Bungalowpark It Wiid
Koaidyk 8
9264 TP Eernewoude
Tel. (038) 38 56 300
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactformulier