Skip to main content
natuur- en watersportparadijs Eernewoude
Bungalow advies op maat: 038-3856300 | | |

Vaarroute 2: Dagtocht of middagtocht naar Grou

Vaarroute 2: Dagtocht of middagtocht naar Grou

Vaartijd middag-dag afhankelijk van het aantal stops. Heb je iets meer de tijd en wil je een middag of dag onderweg zijn dan is dit een ideale trip voor jullie. De route begint zoals bij vaarroute 1. Bij hotel Princenhof, gelegen aan het eind van het dorp Eernewoude, ga je stuurboord uit/rechtsaf, richting Wartena. Na 15 minuten varen, ga je bij de boederij/molentje aan de linkerkant, linksaf, bakboord uit.

Je vaart de Saiterpetten in. Vervolgens vaar je het hele meer over en houdt uiteindelijk links aan. Via de Skeanesleat, het lijkt hier wel Afrika, vaar je terug naar het Sânemar. Je steekt het Sânemar over en gaat rechtsaf, de Folkersloot in. Daarna blijf je rechtdoor gaan. De Rengerspole neem je linksom. Je vaart richting Grou. Op de route kom je een aantal aanlegplaatsen en ook restaurants tegen om heerlijk iets te drinken of bijvoorbeeld te lunchen op de heen of terugvaart. Je komt op het Prinses Margrietkanaal. Ook wel afgekort PM kanaal. Dit kanaal is druk bewaren met vrachtschepen, hou de rechterwal, kijk steeds goed achterom, wees bewust van de snelheid van de zwarte vrachtvaarders. Wees bewust dat zeker als deze schepen leeg zijn ze een sloep niet of nauwelijks kunnen zien. Neem nooit voorrang en ga risico uit de weg en ga bijvoorbeeld niet voorlangs aan de andere zijde van het kanaal.

Na het bevaren van het PM kanaal bereik je Grou. Een leuk en authentiek watersportdorp met vele winkeltjes, uniek horecagelegenheden aan het water etc. ps heb je meer vaarervaring en ben je vertrouwd met scheepvaart, dan kun je ook naar Leeuwarden via het PM kanaal. Trek voor een bezoek aan Leeuwarden inclusief het varen wel ongeveer de hele dag uit!.

Je kunt dezelfde route weer terugvaren maar je kunt ook via het Pikmar weer terug naar Eernewoude. Je vaart via de Sitebuorster le Kromme le naar de Veenhoop. Hier zijn ook altijd de skûtsjesilen wedstrijden. Bij het restaurant Ie Sicht links aanhouden en ga onder de brug door. Je bent dan op het Headammer sleat en je komt weer bij het dorp Eernewoude uit.

Contactgegevens

Bungalowpark It Wiid
Koaidyk 8
9264 TP Eernewoude
Tel. (038) 38 56 300
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.